عکاسی صنعتی از کارخانه ، محیط داخلی و خارجی
اگر بخواهیم همین ابتدا با خودمان روراست باشیم باید یادآوری کنیم که عکاسی کارخانه بنا نیست زیبا و چشم نواز باشد. به این معنی که اغلب در فضای کارخانه ها عناصر بصری زیبایی وجود ندارند، تنوع رنگی موجود نیست و همه ی ابزارآلات تقریباً یک رنگ هستند، فضا همیشه تمیز و پاکیزه نیست، دستگاهها میتوانند نشتی یا لکه داشته باشند، محیط یک محیط صنعتی است که زیبایی بصری در اولویت ساخت آن نبوده و نورهای موجود در کارخانه هم اغلب برای عکاسی با نور محیط اصلاً مناسب نیستند.
بنابراین عکسی از محیط داخلی یا خارجی کارخانه بیشتر به عنوان راوی شرایط موجود همانطور که هست محسوب میشود. البته حالت هایی هم هستند که عکس از کارخانه همانگونه که هست ارزش بصری بالایی دارد. در مواردی که تنوع رنگی به خصوصی -مثلاً به منظور جداسازی بخشهای مختلف- در کارخانه وجود داشته باشد، یا پنجرههای وجود داشته باشد تا نور طبیعی خورشید وارد محیط شود و محیط و کارکنان را از فضای سرد و بیحس صنعتی خارج کند.
در غیر این صورت طبیعتاً به ابزارهای نورپردازی صنعتی احتیاج است تا محیط داخل کارخانه نورپردازی شود و به جای یک عکس تخت که فضاهای مختلف را از هم تمیز نداده و نوری یکدست دارد، عکسی تحویل داده شود که در آن به محیط کارخانه مانند محیط یک فضای امن با تجهیزات کافی نگاه شود تا محیط را در بهترین حالت خود نشان دهد.
در نهایت می توان گفت عکاسی از محیط داخلی و خارجی کارخانه میتواند تصور عمومی درون ذهن افراد از یک محیط صنعتی را بر هم ریخته و فضای کارخانه ی مورد نظر را متفاوت، پیشرفته و حتی صمیمی و غیر خشک نشان دهد و برای مخاطبان تعجب برانگیز و ستایش برانگیز باشد.
برای سفارش عکاسی کارخانه و خط تولید با ما در تماس باشید
نورپردازی محیط داخلی و خارجی کارخانه
بهترین شیوه ی نورپردازی در محیط هایی که عکاسی از آنها با یک تک فریم حاصل خوبی ندارد، نورپردازی جداگانه ی هر بخش آنهاست. همچنین باید به یاد داشت که نورهایی در محیط داخلی کارخانه وجود دارند که امکان حذف یا خاموش کردن آنها به میل عکاس وجود ندارد و در عین حال مزاحم هم هستند. به این ترتیب باید نورپردازی توسط عکاس انجام شود که روی تمام این شرایط و نورهای محیطی غالب باشد.
به این شکل، بخش هایی که قرار است برجستگی یا فرورفتی خود را نشان دهند با قرار گرفتن در روشنی و نور یا سایه به این هدف می رسند و فضا را به یک فضای واقعی تبدیل میکنند. در مقابل، عکس تک فریم با نور موجود محیط، کل فضا را تخت و یکدست نشان می دهد بدون اینکه قسمتهای مختلف فضا را از یکدیگر جدا کند.
در مورد نمای خارجی کارخانه، متراژ کارخانه آنقدری بالا است که نتوانیم از واژهی نورپردازی برای عکاسی از آن استفاده کنیم. ساختمان کارخانه یک ابزار کوچک یا یک شخص نیست که در کنار نور محیطی یا نور موجود خورشید با ابزارهای نورپردازی عکاسی به آن نور بتابانیم. به همین علت تنها کاری که از دست عکاس برای نورپردازی از محیط خارجی کارخانه برمیآید انتخاب زمان مناسب است؛ تا زاویهی تابش نور مناسب باشد و در عین حال بتوان از نورهای محیطی مانند چراغ های کارخانه یا جاده کمک گرفت.
عکس صنعتی از خط تولید کارخانه
مهمترین هدفی که عکاسی از خط تولید یک کارخانه می تواند داشته باشد جلب اعتماد بینندگان و مشتریان است. به این شکل صاحبان کارخانه به مشتریان و همکاران خود این حس را القا می کنند که چیزی برای پنهانکاری ندارند و آنقدر به خود، تجهیزات و مهارت کارکنان خود اعتماد دارند که حاضر هستند شیوه ی کار را بدون هیچگونه سانسور در اختیار عکاس و به دنبال آن بینندگان بگذارند.
عکاسی صنعتی از خط تولید کارخانه شامل ماشین آلات، افراد و اپراتور دستگاهها، محصولات، بسته بندی ها، کنترل ها و تجهیزات دیگر می شود. در این میان نورپردازی خوب در ظاهر تجهیزات و وسایل نیز تأثیر می گذارد. تجهیزاتی که سالم و تمیز به نظر نیایند و در فضایی کدر، بدرنگ و بیحال به تصویر کشیده شوند نمیتوانند بیننده را تحت تأثیر کیفیت کالایی که از کارخانه خارج میشود قرار دهند. بنابراین یک عکس مطلوب تبلیغاتی از کارخانه، با تکیه به نکته های بالا، باید کاملاً نورپردازی شده باشد تا بتواند تصویر درستی، بهتر از آنچه که هست نشان دهد.
اگر درون پروژه ی عکاسی تبلیغاتی از خط تولید، بنا است کارکنان کارخانه هم حضور داشته باشند بهتر است از کارکنان بخواهید تمام نکاتی را که مربوط به ایمنی آنهاست رعایت کنند. به هر حال کارکنان هم نمایندهی کارخانه محسوب میشوند و احترام گذاشتن به سلامتی و ایمنی کارکنان میتواند گواهی باشد بر احترام به مشتریان محصولات کارخانه و این تصویر از کارخانه باید در حالت ایده آل خود باشد. چرا که مدیران کارخانه از ابتدا این پروژه را تعریف کرده و عکاسی برای استخدام کردهاند تا کارخانهی خود را نمایش داده، در راستای بهبود هویت تجاری خود بکوشند و خود را از دیگر رقیبان متمایز کنند.
تجهیزات عکاسی تبلیغاتی و صنعتی از کارخانه
از آنجایی که در عکاسی تبلیغاتی از کارخانه به دنبال زیبایی شناسی صرف عکس ها نیستیم، تعدادی از لنرها با خصوصیات زیبایی شناسی خاص از لیست خط می خورند. اما یک لنز واید یا سوپر واید و یک لنز نرمال از اجزای جدانشدنی تجهیزات عکاسی تبلیغاتی در این حوزه هستند. لنز واید به این دلیل که فضای داخلی یا خارجی کارخانه وسیعتر به نظر برسد و همچنین تمام اجزای آن در عکس نمایان شوند و لنز نرمال برای عکاسی از محصولات و قسمتهایی از پروژه که به دید نزدیکتری به دید انسان احتیاج دارند و اعوجاج لنز واید کار را در آنها خراب میکند.
علاوه بر این، گاهی اوقات می طلبد که عکاس دوربین را به تجهیزات کارخانه نزدیک کند تا قدرت و اهمیت کارکرد آن را در خط تولید نشان دهد، اما دستگاهها خطرناکتر از حد تصور هستند. در این مواقع، لنزهای تله ی باکیفیت میتوانند به شدت برای عکاس کمک کننده باشند، از آنجایی که اجازه ی بستن کادری نزدیک و کلوزآپ را میدهند بدون اینکه لازم باشد عکاس به وسایل و دستگاه های خطرناک نزدیک شود. همچنین ممکن است برای عکاسی از قطعات بسیار ریز محصولات هم حتی لنز ماکرو لازم شود.
در این بین فلاشهای استودیویی نیز با سافت باکس هایی با بزرگترین ابعاد برای نورپردازی محیط داخلی و فلاشهای دوربینی برای نورپردازی چندگانه ی محیط و نورپردازی از محصول ها لازم هستند.
عکاسی صنعتی از محصولات کارخانه
بر خلاف عکاسی از محیط کارخانه و خط تولید آن، عکاسی صنعتی از محصولات احتیاجی به حضور در خود کارخانه ندارد و می تواند به صورت جداگانه درون استودیوی تبلیغاتی با تمام تجهیزات کامل عکاسی شود.
اما در غیر این صورت، وقتی مجبور هستید عکاسی صنعتی از محصولات کارخانه را درون خود کارخانه انجام دهید میتوانید از خیمه های عکاسی کمک بگیرید و با فلاش هایتان به خیمه نور دهید و به راحتی یه استودیوی کوچک بسازید.
در این بخش بسته به ابعاد محصولات به لنزهای نرمال یا تله یا حتی ماکرو احتیاج است.
نکاتی که میتوانند در عکاسی تبلیغاتی کارخانه بسیار مفید واقع شوند:
- قبل از رسیدن روز پروژه ی عکاسی یک بار به محل سر بزنید و با بخش های مختلف آن و حتی کارکنان آشنا شوید. این کار به شما اجازه می دهد که در روز عکاسی اصلی نسبت به محیط آگاهتر بوده و در آن با سردرگمی مشغول به عکاسی توریستی از جایی که نسبت به آن اطلاع ندارید نباشید.
همچنین این کار به شما اجازه می دهد به ذهنتان پیش زمینه ای از زوایای گوناگون بدهید و در نهایت روز اصلی زوایای و کادرهای بهتری را برای عکاسی انتخاب کنید. مزیت دیگر این کار این است که با بخش هایی که عکاسی از آنها ممنوع است آشنا می شوید و روی دیگر قسمتهای کارخانه سرمایه گذاری میکنید.
در نهایت رفتن به محل پروژه قبل از روز عکاسی باعث می شود تمام هماهنگی های مربوط به ایمنی خود عکاس مانند لباس یا جلیقه، عینک، ماسک و موارد ایمنی دیگر در روز اصلی وقت کمتری بگیرند. - حتی اگر از روند کار کارخانه و محصولات آن هیچ سررشته ای ندارید، از کارهای انجام شده در طول فرآیند یادداشتی بردارید تا مطمئن شوید هیچکدام از مراحل تولید و مونتاژ محصولات و هیچ شانسی را برای گرفتن عکس خوب از دست نمی دهید. شاید مکانی یا مرحلهای در طول فرآیند وجود داشته باشد که بتواند تبدیل به عکسی خوب شود.
- اگر قرار است از کارکنان درون کارخانه یا حتی مدیران بخشهای مختلف نیز عکاسی کنید مطمئن شوید که به آنها اطلاع داده شده است تا از جهت لباس یونیفرم و سایر معیارهای ظاهری برای عکاسی آماده باشند. همچنین میتوانید از کارفرما درخواست کنید که لباس های فرم تمیزی را حتماً در هر صورت در اختیار شما قرار دهد تا با خود به بخشهای مختلف کارخانه ببرید و از کارکنان و اپراتورهای دستگاه خواهش کنید آنها را بپوشند.
- مطالعه در خصوص محیط کارخانهها و اصول کاری محیطهای صنعتی میتواند به شما ذهنیتی از آنجا دهد. به طور مثال رنگ زرد رنگ هشدار و خطر و تعیین محدودیت است، بنابراین شما قطعاً این رنگ را در محیط کارخانه زیاد میبینید. یا رنگ خاکستری در درجات مختلف میتواند یک طیف کلی برای سازههای صنعتی و کارخانهای محسوب شود. رنگ آّبی و سفید احتمالاً رنگهایی هستند که در روپوش و لباس فرمها استفاده می شوند و به این ترتیب، شما میتوانید از ترکیب رنگی عکسهای خود درون تصوراتتان انتظارات معقولی داشته باشید. همچنین میتوانید چندین نمونه عکس تبلیغاتی از کارخانه ببینید.