چه احساساتی باید از طریق عکاسی تبلیغاتی لوازم آرایشی انتقال داده شوند؟
بنا است عکاسی تبلیغاتی لوازم آرایشی روی احساسات مخاطبان کار کند، آنها را به بازی بگیرد، باعث رویاپردازی و در نهایت احساس نیاز و خرید محصول شود. بنابراین انتقال درست احساسات در آن نقش مهمی دارد. اکثر مخاطبان لوازم آرایشی را بانوان تشکیل می دهند. اما مخاطبان مرد محصولات آرایشی نیز با همان هدفی سراغ این محصولات می روند که خانمها میروند: اهمیت دادن به بدن و پوست خود، نیاز به بهتر شدن و یا نیاز به مانند دیگری شدن. هرچند که در این احساسات سیاستهای صنعت لوازم آرایشی نیز نقش مهمی ایفاء میکنند و احساسات مصرفکنندگان را به بازی میگیرند، اما هدف از مصرف لوازم آرایشی؛ بهبود وضعیت جسمی و روجی فرد از طریق مهر و اهمیت ورزیدن به پوست و بدنش است.
عکاسی تبلیغاتی با تقویت حس رویاپردازی و متصور شدن مخاطب به عنوان مالک محصول، که او را وادار به خرید میکند. تقویت حس تخیل هم بدون فعال کردن احساسات بیننده صورت نمیپذیرد.
برای سفارش عکاسی تبلیغاتی و مشاوره با ما در تماس باشید
احساسات در عکس چگونه از طریق نورپردازی منتقل می شوند؟
با توجه به هدف مصرف لوازم آرایشی، لطافت و انتقال این حس به مخاطب در صف اول اولویتها قرار دارد. برای انتقال حس لطافت علاوه بر رنگها و ترکیببندی، از نورپردازی نیز میتوان کمک گرفت. برای انتقال حس لطافت از طریق نورپردازی باید سایههای خفیف و کمرنگ و نوری نرم یا سافت و غیر شدید داشت. از تجهیزاتی که به رسیدن به این هدف کمک میکنند سافت باکس، رفلکتور و دیفیوزر هستند. هر یک از این ابزارهای شکلدهنده ی نور، روی چراغ عکاسی یا در مسیر تابش نور قرار میگیرند تا آن را نرم کنند و از شدت آن بکاهند. در نتیجه به جای سایههای تند و سیاه، نیمسایههای لطیف روی عکس تشکیل میشود.
البته که همانطور که میتوان از نورپردازی برای القای حس نرمی و لطافت کمک گرفت، میتوان آن را برای القای دیگر حس ها نیز به کار برد. همه چیز بستگی به حسی دارد که محصول درون عکس قرار است از طریق آن به عنوان یک حربه استفاده کند تا بیننده را به خرید وادار کند. اگر یک لوازم آرایش با هویت منحصر بفرد خود یا یک لاین لوازم آرایشی با یک ماجرای به خصوص و شعار مخصوص تولید شدهاند تا فراهمکنندهی فضای وهمآلود و اسرارآمیز برای مصرفکننده باشند، عکس تبلیغاتی آنها نیز باید معرف همین فضا باشد. مکانی که همه ی بخشهای آن روشن باشد، هیچ ابهامی ندارد، پس فضای اسرارآمیز و وسوسه انگیز با روشنایی کامل ایجاد نمیشود. این سایه های تند و تیرگیهای به جا و تعریف کردن نصفه و نیمه است که حس اسرارآمیز بودن را القا میکند و کنجکاوی را برمیانگیزد. در این حالت برای نورپردازی باید سایههای تند پدید آورد و بخشی از لوازم آرایشی را در تاریکی قرار داد. در این حالت عکس تبلیغاتی القا می کند که خریدار این لوازم آرایشی نیز با استفاده کردن این عطر یا رژ لب یا هر چیز دیگر به عنوان یک راز در قالب یک محصول آرایشی، زمانی جادویی را سپری خواهد کرد. بنابراین بسته به حسی که قرار است به بیننده منتقل شود، سایه های تند یا نرم ساخته میشوند.
چرا باید به پالت رنگی لوازم آرایشی تولیدی وفادار ماند؟
حتی قبل از اینکه خرید آنلاین اینترنتی و از راه دور به عنوان تنها راه چاره در شرایط محیطی بسیار فراگیر شود، خرید اینترنتی برای بسیاری از مشتریان یک گزینه بود. در این حالت از خرید، تنها دادهای که از محصولات آرایشی در دست خریداران قرار دارد عکس آنهاست. مواردی مانند کد شناسایی نیز به کمک خریدارانی که قبلاً محصول را خریداری کردهاند میآید اما این برای مشتریان وفادار معنادار است نه همه. بنابراین خریداران در مورد همهی خصوصیات لوازم آرایشی به عکس آن اعتماد میکنند، از جمله رنگ آن.
هدف عکس تبلیغاتی لوازم آرایشی باید در این راستا باشد که رنگ محصول را تا جای ممکن نزدیک به رنگ اصلی نشان دهد. با این وجود مانیتور و صفحه نمایش تمام دیوایسهای مشتریان کالیبره نیست و مقداری تفاوت رنگ عکس با محصول واقعی وجود دارد، اما این به آن معنا نیست که عکس تبلیغاتی میتواند از نشان دادن رنگ واقعی محصول شانه خالی کند. خرید آنلاین همهی مشتریان به رنگ عکس وابسته است و در صورت عدم تطابق رنگ محصول با عکس، محصول برگشت داده میشود. این تنها نتیجهی منفی نیست، بلکه ممکن است مشتری به کلی قید خرید از یک برند یا از یک سایت را بزند و خرید حضوری را ارجح بداند.
رد و بدل اطلاعات در عکس تبلیغاتی لوازم آرایشی چه فایدهای دارد؟
یکی از اولین قدمها برای عکاسی از محصولات آرایشی، آشنایی با خود محصولات، شرکت تولیدکنندهی آنها و مخاطبان آنها است. بنابراین اگر عکاس تبلیغاتی با حوزهی آرایشی آشنایی داشته و تا حدودی به آن علاقهمند باشد، نتایج بهتری خواهد گرفت.
آشنایی با خود محصول:
از آنجایی که تولیدت صنعت آرایشی متنوع هستند و هر محصولی برای رفع کاستیهای محصول قبل تولید و عرضه میشود و محصولات تقریباً تمامی ندارند، چیستی و کاربرد یک لوازم آرایشی برای عکاس تبلیغاتی مانند مصرف کنندگان آن نیز سؤال است. بنابراین طبیعتاً لازم است که عکاس در مورد خود محصول، کاربرد و مزایای آن و همچنین مصرفکنندهی آن اطلاع داشته باشد تا روی نکتهی اصلی آن در عکاسی دست بگذارد.
آشنایی با مخاطبان عکس تبلیغاتی و مصرفکنندگان محصول:
مصرفکنندگان محصول یکی از مهمترین عوامل تعیینکننده در عکس تبلیغاتی هستند. اهمیت آنها بالقوه است و خیلی از آنها حتی خبر ندارند که سلایق و نیازها و شرایطشان چقدر برای کمپانی تولیدکنندهی محصولات آرایشی اطلاعاتی مهم به شمار میرود. به طور مثال گروه سنی مصرفکنندگان لوازم آرایشی تعیین میکند که رنگ عکس و حسی که القا میکند چگونه باشد. کمپانیهای لوازم آرایشی وجود دارند که مخاطبان آنها را اکثراً نوجوانان و جوانان تشکیل میدهند، در مقابل کمپانیهای دیگری نیز هستند که افراد مسنتر را مخاطب خود قرار میدهند. در عکسهای تبلیغاتی این لوازم آرایشی، رنگها جدیتر، فضا خلوتتر و پیام کاربردی است. حال آنکه عکس تبلیغاتی گروه اول احتمالاً بیشتر روی وجه زیبایی شناسانهی عکاسی تمرکز کرده تا زیبایی محصولات را به گروهی که شاید کیفیت و کاربرد محصول چندان برایشان مهم نیست نشان دهد.
علاوه بر اینکه به طور خاص نیز برای تعدادی از محصولات آرایشی بهداشتی محدودیت گروه سنی قائل میشود. به طور مثال گروه سنی زیر ۳۰ سال یا بالای ۵۰ سال و از این قبیل.
بنابراین به طور کلی در صورت آشنایی با گروه اجتماعی و قدرت خرید مشتریان، نیازها، جنسیت، سلایق، سن و عواملی که آنها تحت تأثیرشان هستند، عکس تبلیغاتی میتواند همان نقطهای را هدف بگیرد که مشتریان لوازم آرایشی نمیتوانند در برابر آن مقاومت کنند. خصوصاً اینکه صنعت لوازم آرایشی به شدت با مسائل روانشناسی و اجتماعی مربوط به ترندها و تعریف زیبایی در هر دوران عجین است.
آشنایی با کمپانی تولیدکننده:
جلسات مشاوره با مدیران کسب و کار قطعاً باید در دستور کار عکاس تبلغاتی باشد. این عکس باید علاوه بر اینکه مخاطبان همان کمپانی را نشان گیرد، معرف برند و هویت کمپانی نیز باشد. عکس تبلیغاتی لوازم آرایشی باید بتواند بیان کند که محصولی که آن را تبلیغ میکند برای قشر متوسط مناسب است، یا کالایی لوکس است و مخاطبان محدود خود را دارد و هرکسی سراغ آن نمیرود. پیروی نکردن از این موضوع، عکس تبلیغاتی را در گروه اقتصادی به خصوص قرار نداده و برای مشاهدهکنندگان آن سوءتفاهم ایجاد میکند.
عکاس با آگاه شدن پیرامون خصوصیات برند، به عنوان یک واسطه آن اطلاعات را در قالب عکس به دیگران نشان میدهد. بدین ترتیب، اطلاعاتی که توسط عکاس کسب شدهاند باید توسط عکس به بینندگان نیز منتقل شوند.
آیا میتوان نوشتههای روی لوازم آرایشی در عکس تبلیغاتی را نادیده گرفت؟
از آنجایی که بنا است عکاسی صنعتی و تبلیغاتی اطلاعاتی را در مورد محصول بدهد و بسیاری از بستهبندیهای لوازم آرایشی بهداشتی مانند همدیگر هستند و کاربرد آنها از طریق بستهبندی مشخص نیست، بهتر است نوشتههای درج شده روی محصول در عکس مشخص باشند. هنگام عکاسی از یک شئ، نورپردازیهای متفاوتی اجرا میشود که محصول را از درجات متفاوتی روشن میکند. بسته به اولویتبندی، در نهایت یک شات عکس انتخاب میشود تا به بیان تبلیغاتی و زیباشناسانهی خود برسد. کاملاً طبیعی است که بخش از جزئیات محصول، فدای مدل نورپردازی شوند. اما نباید جزئیات نوشتاری محصول را فدا کرد. این نوشتهها باید خوانا باشند تا مخاطب متوجه شود با چه محصول آرایشیای مواجه است.
ایدهپردازی به کمک برجسته کردن کارکرد یا نوآوری خاص یک محصول آرایشی در عکس
از آنجایی که تنوع مدل محصولات آرایشی بالا است و به طور مثال نحوهی خارج شدن محتویات هر محصول با دیگری متفاوت است یا اپلیکاتورهای مختلفی دارند، عکس تبلیغاتی موظف است این ویژگی به خصوص هر محصول را بدون درب پوشش آن نشان دهد. به این شکل نحوهی استفاده از آن نیز آشکار میشود.
یا به عنوان مثالی دیگر اگر یک رژ لب فقط با مواد پاککننده پاک میشود و کشیدن دست و دستمال ساده روی پاک شدن یا کمرنگ شدت آن اثر ندارد، میتوان همان کارکرد را به عنوان یک ایده روی عکس تبلیغاتی پیاده کرد.
نشان دادن دقت کمپانی در جنس بدنهی لوازم آرایشی
جنسیتپردازی در عکاسی تبلیغاتی یکی دیگر از نکات کلیدی است. به این معنی که اگر سری یک محصول آرایش چشم از جنس استیل است، باید متفاوت از جنس پلاستیک نشان داده شود. این موضوع تماماً متوجه نورپردازی عکس است. اهمیت این قضیه هنگامی شدت پیدا میکند که جنس محصول وظیفهی به خصوصی در کارکرد آن داشته باشد. همچنین که بعضی از برندهای لوکس لوازم آرایشی از جنس بدنه های باکیفیت برای محصولات خود بهره میبرند و کیفیت بدنهی آنها یکی از عوامل مشوق خریدشان است.
نقش اکسسوارها و لوازم جانبی در عکاسی تبلیغاتی از لوازم آرایشی چیست؟
چینش کلی عکس ترکیب بندی آن را میسازد. بنابراین استفاده از اکسسوریهای دیگر و یا عناصر بصری دیگر میتواند به پویایی عکس کمک کند و آن را دلخواهتر و خواستنیتر جلوه دهد. اما به شرطی که این عناصر اضافه شده، به محصول مربوط باشند. به طور مثال اگر یک لوازم آرایشی مانند یک کرم بر پایهی آبرسانی تولید شده، لکهها یا قطرات آب میتوانند روی صفحهی پس زمینه قرار بگیرند، گویا قطرات آب روی پس زمینه پاشیده شده است. یا اگر به طور مثال یک ریمل یا رژ ضد آب است، باز هم این مورد کمک میکند؛ اما قطرات و لکههای آب برای محصولاتی که آب یا ضدآب بودن در آنها نقشی بازی نمیکند بیربط میشود و عکس را بیمعنی میسازد و حتی ممکن است بیننده را گمراه کند.
برای پر کردن فضای منفی درون چیدمان میتواند از رد خود آثار آرایشی مانند رژ و ریمل و مداد و موارد دیگر استفاده کرد. به این ترتیب هم رد آنها به کمک ترکیببندی عکس میآید و هم کیفیت لوازم مشخص میشود. به طور کلی و خلاصه باید کارکرد و ویژگی به خصوص محصول را به یاد داشت. بهتر است که از عناصر بصری همراهکننده، فقط به عنوان پرکنندهی فضای منفی و خالی درون عکس تبلیغاتی استفاده نکرد.