در مقالات پیشین درباره اینکه عکاسی تبلیغاتی چیست و با چه هدفی صورت میگیرد صحبت کردیم. حال قصد داریم تا تجهیزات لازم برای این سبک از عکاسی تجاری را مورد بررسی قرار دهیم.
از آنجایی که عکاسی تبلیغاتی به دنبال بالاتر بردن جایگاه محصول در چشم مخاطب است، به ابزار مختلفی برای شگردهای زیباسازی خود نیاز دارد. این ابزار، از ابزار تخصصی و پیشرفتهی خود عکاسی هستند، تا ابزارهای فنی برای نصب و نگهداری تجهیزات و برق و گرما و سرما.
برای سفارش عکاسی تبلیغاتی و مشاوره با ما در تماس باشید
تجهیزات و وسایل لازم برای انجام عکاسی تبلیغاتی
دوربین:
مسلماً یکی از اصلیترین وسایل کار عکاسی، دوربین و لنز مناسب آن است. عکاسی تبلیغاتی، از آنجایی که با اجسام و محصولاتی در ابعاد مختلفی روبه رو است، عکس هایشان بسترهای مختلفی برای نشان دادن میطلبند، از همین رو به دوربینها و لنزهای متعدد و متنوعی احتیاج دارد.
قطع دوربین یکی از مهم ترین معیارهای تعیین اندازهی عکس چاپ شدهی نهایی است. پس عکاس تبلیغاتی قبل از شروع انجام پروژه، نسبت به اینکه عکس نهایی برای چه کسی و چه محلی گرفته میشود آگاه است و با همان نسبت دوربین و لنز خود را تعیین میکند. به جز دوربینهای دیجیتال در قطعهای محدود، دوربینهای آنالوگ هم هستند که قطع به مراتب بزرگتری در اختیار عکاس میگذارند و عکاس بعد از عکاسی، میتواند نگاتیو را اسکن کند و روی همان فایل کار کند و آن را تحویل دهد.
وسایل نورپردازی و شکل دهنده های نور:
اهمیت نورپردازی در عکاسی صنعتی و تجاری انکار نشدنی است. به خصوص در عکاسی تبلیغاتی، نور و بازتابهای آن، آثاری را روی جسم و محصول به وجود میآورد که باید کاملاً تحت کنترل عکاس تبلیغاتی باشند. یکی از چالشهای اصلی عکاس تبلیغاتی علاوه بر زیبا نشان دادن محصول مورد نظر، معقول و واقعی نشان دادن آن و نشان دادن آن مطابق جنس و شکل خود است. در نتیجه عکاس تبلیغاتی باید به جنس محصول مورد نظر تا حد امکان وفادار بماند.
چنین چیزهایی با نورپردازی و ابزارهای کنترلکنندهی نور عملی میشوند. داشتن چراغهای عکاسی به تنهایی، امکاناتی لازم است، اما کافی نیست. چراغهای عکاسی در دو نوع ثابت و لحظهای، در قدرتهای مختلفی قابل تهیه هستند و میتوانند به چینش های مختلف دور سوژه قرار بگیرند و برای اجرای هر نورپردازی مد نظر عکاس، به سوژهی مورد نظر نور بدهند. اما برای کنترل شدت، جهت و کیفیت نور، لازم است که از ابزارهایی با نام شکل دهندههای نور استفاده کرد.
چنین ابزارهایی، روی چراغهای عکاسی سوار میشوند یا در مسیر نور قرار میگیرند و مشخصات نور خروجی از سمت چراغ را تغییر میدهند. وسایلی مانند:
- سافت باکس ها
- چترها
- رفلکتورها
- اسنوت ها
- کاسه ها
- زنبوری ها
- گریدها (grid)
- بیوتی دیشها
- بارن دورها (barn door) یا شیدرها
- میز نور
- خیمه
از همین موارد هستند که شدت، جهت و کیفیت نور را تغییر میدهند.
سایر تجهیزات برای عکاسی تبلیغاتی
- پس زمینهها در رنگها و سایزهای مختلف
- کنترل های حرکت دهندهی پس زمینهها
- نورسنج ها
- باطری ها
- گریپ ها
- شارژرها
- سه پایهها
- فیلترها
- لامپ های زاپاس چراغها
- کارتهای حافظه
- کارتخوانها یا رم ریدرها
تجهیزات جانبی غیر عکاسی برای عکاسی تبلیغاتی
علاوه بر همهی تجهیزاتی که مختص کار عکسبرداری هستند، وسایل دیگری هم برای عکاسی تبلیغاتی نیاز است که ممکن است در نظر اول به چشم نیاید. اصولاً برای عکاسی تبلیغاتی به نگهداری حجم بالایی از وسایل نیاز است. اتصالات عجیب و غیرمعمول در جایی میان زمین و هوا، نگه داشتن صفحات و ثابت نگه داشتن سوژههای حساس، همگی به ابزارهای ریز و درشت احتیاج دارند. بنابراین هرگونه وسیلهای که به عنوان نگهدارنده عمل میکنند میتوانند جزئی از تجهیزات عکاسی تبلیغاتی باشند: انواع پایهها، گیرهها، چسبها.
دسترسی راحت به برق، دسترسی به ارتفاعات بلند، تنظیم کردن دمای محیط برای آسیب نرسیدن به چراغها و ابزارها و انتقال و ویرایش عکسهای تبلیغاتی هم کارهایی هستند که ابزارهای مختص به خود را میطلبند و مجموعه تجهیزات عکاسی تبلیغاتی را گستردهتر میکنند.
محل عکاسی تبلیغاتی
عکاسی تبلیغاتی، بسته به دشواری عکاسی محصول و اندازهی آن، هم میتواند در یک فضای کوچک غیر استودیویی با ابزارهای دم دستی و ساختهی دست خود عکاس پیش برود، هم اینکه میتواند در یک استودیوی حرفهای عکاسی انجام شود.
استودیوی عکاسی تبلیغاتی
یک استودیوی حرفهای و تخصصی عکاسی تبلیغاتی، از دو بخش اصلی تشکیل شده است:
بخش اول که محل صحنه پردازی و عکسبرداری است
بخش دوم که محل نگهداری ابزار و تجهیزات، ادیت و رفت و آمد است. بخش عکسبرداری به دلایل مختلفی از بخش دیگر جدا و ایزوله شده است. یکی از اصلی ترین این دلایل، حفظ تمیزی محل صحنهپردازی است.
در این بخش از استودیوی عکاسی تبلیغاتی، زمین و دیوارها سه وجه اتاق به رنگ سفید رنگ آمیزی شدهاند تا پس زمینهای مناسب برای عکس های تبلیغاتی ایجاد کنند. رفت و آمد و حرکت روی این بخش به خصوص استودیو، یا با دمپایی تمیز، یا با کاور کفش انجام میشود تا هیچ کثیفی و آلودگیای روی سطح سفید ایجاد لکه نکند.
همچنین که فونهایی در ابعاد بزرگ، به عنوان بک گراند عکاسی در استودیو قرار دارند. این فون ها پارچههایی بزرگ در رنگهایی اکثراً خنثی مثل سفید، خاکستری و مشکی هستند و به عنوان پس زمینهی عکس ها پشت سوژهها قرار میگیرند. فونهای عکاسی میتوانند به وسیلهی پایه فون در جای خود ثابت شوند، یا به صورت رول پشت هم قرار بگیرند و به وسیلهی کنترل، با چرخش میلهی نگهدارنده بالا و پایین شوند. به این کل عکاس میتواند کاملاً سریع پس زمینهی خود را عوض کند. این فونها آنقدر عریض و طویل هستند تا مدلهای زنده برای عکاسی تبلیغاتی مانند پوشاک و مد هم بتوانند روی آن بایستند و پوز بگیرند.
انجام عکاسی تبلیغاتی در جایی غیر از استودیوی حرفهای
به شرط اینکه محصول تحت تبلیغ در فضای موجود جا بگیرد و عکاسی از آن به تجهیزات خیلی حرفهای احتیاج نداشته باشد، میشود بعضی از عکس های تبلیغاتی را هم درون فضایی غیر از استودیو و با وسایلی دست ساز گرفت. قطعاً همهی عکاسان تبلیغاتی توانایی مالی این را ندارند که وسیلهی حرفهای مخصوص هر کار را بخرند. به همین دلیل از خود خلاقیت و خودکفایی نشان میدهند و خیلی از ابزارهای خود را مانند لایت باکس، خیمه، رفلکتور و مواردی دیگر خودشان تولید میکنند.
بنابراین برای عکاسی تبلیغاتی و یا حتی تهیه تیزر تبلیغاتی همیشه نیازی به استودیوی مجهز نیست. میشود هر مکانی را با آرایش نورها، برای نورپردازی و عکاسی به یک سوژه آماده کرد. به عنوان مثالی مشهودتر، برای انجام عکاسی تبلیغاتی از محصولات کوچکتر میشود از خیمهی عکاسی استفاده کرد که فضای استودیو را در یک محیط خیلی خیلی کوچکتر بازسازی میکند و نور ملایمی به سوژه میدهد. این وسیله این امکان را میدهد که عکاسی در هر جایی و هر فضایی انجام شود.