عکاسی صنعتی به چه معنا است؟
عکاسی صنعتی در راستای معرفی محصولات، خدمات، مکانهای صنعتی و هر تجهیزات و سیستمی است که در حوزهی صنعت فعالیت میکند انجام میشود.
این عکاسی اکثراً پیرامون عکاسی از ساختمان پالایشگاه، کارخانه، کارگاه و فضای داخل آن، عکاسی از خط تولید و کارکنان و کارگران در فضای صنعتی تعریف میشود اما لزوماً در آن محدودهی نمیگنجد و میتواند شامل عکاسی محصول با رویکرد صنعتی هم بشود.
ممکن است قبل از سفارش دادن، تعاریف عکاس و کارفرما یکی نباشد. بنابراین فردی که به یک عکاس سفارش عکس صنعتی میدهد، باید نسبت به چند و چون آن آگاهی کسب کند.
برای سفارش عکاسی تبلیغاتی و مشاوره با ما در تماس باشید
انواع خدمات عکاسی صنعتی
اگر موقعیتی را تصور کنیم که یک کارفرما برای محیط تولید صنعت خود به یک عکاس صنعتی پروژه تعریف کرده است؛ بهتر میتوانیم این پرسش را پاسخ دهیم. از آنجایی که عکاسی صنعتی در محیط صنعتی تعریف میشود، هر محتوایی مربوط به صنعت میتواند در این پروژه جای گیرد. در ادامه به چندی از آنها اشاره خواهد شد:
عکاسی از محصولات
شاید محیط صنعتی، شامل محصولاتی شود که به عینه قابل دیدن هستند و خط تولیدی برای آنها وجود دارد. بسته به نیاز کارفرما، عکاس میتواند از محصولاتی که در این فضا تولید شدهاند عکاسی کند. البته که میتواند بخش عکاسی محصول با رویکرد صنعتی را برای جایی در استودیو کنار بگذارد و در محیطی مانند کارخانه -به دلیل نبود فضای مناسب و تجهیزات- به بخشهای دیگر عکاسی بپردازد.
عکاسی از ماشینآلات صنعتی
برای خیلی از محیطهای صنعتی، داشتن بهروزترین دستگاهها و ماشینآلات یک امتیاز محسوب میشود. تعدد دستگاهها هم به همچنین. بنابراین عکاسی از ماشینآلات هم جزو خدمات عکاسی صنعتی است. البته که بعضی اوقات، بعضی از ماشینآلات حساسیت مختص به خود را دارند و جزو یک رمز و راز تجاری برای یک تولیدکننده محسوب میشوند. در اینگونه موارد، کارفرما یا صاحب کسب و کار، به عکاس یادآوری میکند که از کدام یک از دستگاهها تصویری تهیه نکند.
عکاسی از خط تولید
عکاسی از اولین مرحلهی خط تولید تا آخرین مرحلهی بستهبندی و جمعآوری آن برای مرحلهی توزیع، در حوزهی عکاسی صنعتی و بخش پرقدرتی از آن محسوب میشود.
عکاسی معماری از فضا داخلی
فضای صنعتی شامل انواع حجمهای متنوعی است که تنوع بصری ایجاد میکنند. انواع لولهها، گنبدها، شکلهای مخروطی و مکعبها؛ همگی برای یک عکاس با دید بصر میتواند جالب باشد و نهایتاً صاحب کسب و کار هم از این امتیاز استفاده میکند، چرا که نهایتاً از محیط کاری او عکاسی شده است.
اما علاوه بر این شکل از عکاسیها که شاید صرفاً یادآور و معرفیکنندهی فضای صنعتی باشند، عکاسی معماری مهمتر دیگری نیز وجود دارد. در حقیقت وسعت محیط (مانند پالایشگاه یا کارخانه یا نیروگاه)، پیچیدگی محیط و معماری داخلی آن توسط عکسهای معماری مشخص خواهد شد. به این ترتیب خدمات عکاسی صنعتی -بسته به نیاز کارفرما- شامل عکاسی معماری از فضا هم خواهد بود.
در رابطه با عکاسی از معماری بیرونی محیط هم، عکس لانگ شاتی که ساختمان را در فضای بیرون نشان دهد گزینهی مناسبی است. معمولاً فضای اطراف کارخانهها، نیروگاهها و پالایشگاهها خالی است. بنابراین یک کادراژ لانگ شات که در آن ساختمان 3/2 فضای کل کادر را به خود اختصاص میدهد، میتواند نمای بسیار قدرتمندی از ساختمان بسازد. برای این کار البته نیاز به داشتن نور مناسبی است: زمانی که هم نور محیط برای عکاسی در فضای باز کافی باشد و هم چراغهای ساختمان روشن باشند تا ساختمان مشخصتر باشد. از آنجایی که ادیت در عکاسی صنعتی نقشی در حد تصویر سازی ندارد و در خدمت اصلاح نور و رنگ است، در این نقطه میتوان از saturation و Hue رنگها، برای رسیدن به زیباترین تصویر که نشانگر شکوه عملکرد ساختمان است کمک گرفت.
عکاسی پرتره صنعتی
در یک محیط صنعتی افرادی حضور دارند که در نقشهای گوناگون کنار ماشینآلات مشغول به کار هستند. از این افراد میتوان در همان حال و هنگام کار کردن پرترههایی محیطی گرفت. به این معنا که با همان لباس کار، در محیط کاری که کنار آن تعریف میشوند از آنها عکاسی شود. از آنجایی که عکاسی صنعتی دنبال زیباسازی نیست و نگاه واقعبینانهتری نسبت به عکاسی تبلیغاتی دارد، پوزهای مصنوعی و لبخندهای نمایشی در عکس پرترهی محیطی صنعتی جایی ندارد. اما به هر حال تمیز بودن و یک شکل بودن لباسهای فرم، تمیز و سالم بودن کلاهها و عینکها و دستکشها در این ماجرا جایی ندارد و هماهنگی برای این مورد، طبیعتاً احترام به پروژهی عکاسی و در نهایت پرزنت شدن آن را میرساند.
در آکادمی ویزون بیشتر بخوانید :
مرحلهی ادیت در عکس صنعتی چگونه انجام میشود؟
همانطور که پیش از این گفته شد، ادیت عکاسی صنعتی صرفا به معنی اصلاح نور و رنگ است. البته که میتوان روی یک رنگ به عنوان هویت کاری یک صنعت تکیه کرد و با قصد و نیتی به خصوص، آن رنگ را برجستهتر از رنگهای دیگر در ادیت عکس صنعتی نشان داد. به طور مثال رنگ زرد یا نارنجی یا سرمهای یا آبی، رنگهای صنعتیای هستند که در اینگونه فصاهای صنعتی تکرار شدهاند. ادیتور میتواند در این مواقع روی این رنگها به عنوان رنگهای هویتی اصرار کند. احتمالاً عکسهایی را دیدهاید که در آنها فضای خاکستری و بیرنگی غالب است، به تعریف علمی عکس saturation کلی کمی دارد یا خلوص رنگها پایین هستند، اما یک رنگ به خصوص از این اتفاق جدا مانده است. این اتفاق میتواند در ادیت عکس صنعتی هم دنبال شود.
اما نباید در این مرحله، دنبال ادیتهای سنگینی در راستای زیباسازی عکسها بود. به طور مثال؛ در عکس پرترهی محیطی صنعتی، اصلاح ایرادات پوست و صورت محلی از اعراب ندارد. ویرایش بخشی از فضای داخلی ساختمان -به طور مثال کفپوش خراب یا نوار رنگی که بخشی از آن محو شده- به ندرت اتفاق میافتد. قرار دادن یک پرچم در بخشی از عکس معماری جزو شرح وظایف عکاس نیست. به این ترتیب ادیتهایی جز اصلاح نور و رنگ، در محدودهی خدمات عکاسی صنعتی نمیگنجد.
هنگامی که عکس صنعتی دریافت میکنیم با چه عکسی مواجه هستیم؟
باتوجه به آنچه که تا اینجا گفته شد، وقتی عکس صنعتیای را دریافت میکنیم، با عکسی مواجه خواهیم شد که در آن اتمسفر صنعتی پرنگ است و همهی اجزا، افراد و رنگها هم در خدمت همین اتمسفر صنعتی هستند. همچنین که عکاسی محصول با رویکرد صنعتی هم به معنای عکاسی تبلیغاتی نیست. عکس محصول با رویکرد صنعتی تنها خود محصول را بدون هیچگونه عامل جالب توجه دیگر نشان میدهد. به این معنا که در یک پسزمینهی ساده و روشن، بدون عوامل زیباسازی و بدون تلاش برا القای هرگونه حس در بیننده عکاسی میشود.