همان طور که در مقالات پیشین درباره عکاسی لباس تبلیغاتی صحبت کردیم یک عکس با رویکرد تبلیغات و یا بر پایه استراتژی تبلیغات محصول را برای ثبت در ذهن مخاطب آماده میکند تا فرآیند فروش در مراحل بعدی راحت تر صورت گیرد. حال بیایید نگاهی بیندازیم بر تاثیر عکس تبلیغاتی بر کالاهایی نظیر پوشاک و لباس و مایحتاج بسیاری که غالبا بر پایه اعتماد و جلب توجه خرید خود را انجام می دهند.
تاثیر عکس تبلیغاتی و تشویق به خرید لباس
یکی از اهداف اصلی عکاسی تبلیغاتی ، تشویق بینندگان به خرید و تبدیل آنها به مشتری است. به همین دلیل یک عکس تبلیغاتی از لباس، نیاز دارد که نقاط فکری حساس بیننده را درگیر کند. به طور مثال به بیننده القا کند که میتواند با پوشیدن این لباس، همانقدر که مدل پیش چشمش زیباست زیبا باشد، یا اینکه با این لباس جزو گروه یا قشری خاص شناخته شود، یا با پوشیدن این مجموعه لباس، قادر باشد همان سبک زندگیای را که میخواهد دنبال کند. بنابراین عکس تبلیغاتی لباس نیاز دارد مواردی گویا در خود داشته باشد.
برای سفارش عکاسی پوشاک و مشاوره ، با ما در تماس باشید
نشان دادن لباس در بهترین حالت خود
اساساً شاید قرار گرفتن لباس روی یک مانکن ثابت، بتواند برش و شکل کلی یک لباس را نشان بدهد و گزینهی مناسبی برای عکاسی تبلیغاتی لباس باشد. در خیلی از موارد به جای اینکه لباس روی زمین یا یک سطح صاف گذاشته شود، یا به تنهایی از جایی آویزان شود و شکل نامشخصی به خود بگیرد، از مانکن نامرئی یا شبحی یا ghost mannequin استفاده میشود. مانکن شبحی یا نامرئی که به شکل یک تکنیک شناخته شده است وسیلهای است که کار عکاسی تبلیغاتی لباس را راحت میکند. به این شکل که لباس روی یک مانکن با رنگ مشابه پس زمینه پوشانده میشود و بعد از عکاسی، به وسیلهی ادیت، مانکن به کلی از داخل عکس حذف میشود و قسمتهایی که با مانکن پوشانده شده بودند با قسمتهای یک عکس دیگر از لباس جایگزین میشوند. این یک روش مناسب است تا لباس در حالت تنخور واقعی خود برای مخاطبان واضحتر نشان داده شود.
اما در عین حال یکی از کارها برای نمایش دادن لباس در بهترین حالت خود، این است که روی بدن یک مدل زیبا با اکسسوریهای سازگار قرار بگیرد و مدل هم با پوزهای پویا و متفاوت، هر چه بیشتر به لباس شخصیت دهد. سناریو و روایت اصلی هم در همین قسمت کار اصلی خود را انجام میدهند تا قسمت گستردهتری از فکر مخاطب را به خود مشغول کرده و قوهی تخیل او را متوجه لباس کنند.
در چنین حالتی بیننده خود را در موقعیتهای مختلف این چنینی تصور میکند و ترغیب بیشتری برای خرید لباس دارد. در واقع او در این حالت جذب تبلیغات شده است. بهترین حالت عکاسی تبلیغاتی لباس این است که چند عکس تبلیغاتی کاراکتریستیک (characteristic) در کنار چند عکس صنعتی سادهی لباس قرار بگیرند تا بیننده از همه جهت با لباس پیش رو آشنا شود. در هر صورت بهتر است در عکسبرداری از لباس ها خساست به خرج داده نشود و از زوایای مختلفی عکس گرفته شود.
به کارگیری خصوصیات صنعت مد و لباس به نفع محصول تبلیغ شده
صنعت مد و فشن، یکی از آلودهترین صنعت ها برای محیط زیست محسوب میشود. در واقع دومین آلایندهی محیط زیست صنعت مد و فشن است. هم از نظر تولید مواد اولیهی صنعت، و هم از نظر میزان پسماند و زباله های کارخانهها.
اما در این بین امکان این وجود دارد که به این مسئله به عنوان یک فرصت نگاه شود. هر تولیدکنندهای که حتی مقدار اندکی خلاف جریان آلایندهی موجود عمل میکند و لباسهای تولیدی خود را به روشی کمتر آلاینده تولید میکند، میتواند با افتخار آن را نشان دهد و این مسئله را به عنوان یک شاخصهی مهم محصولات خود بیان کند. عکس تبلیغاتی هم از آنجایی که قابلیت های بیانی بالایی دارد میتواند حاکی از همین ویژگی محصولات باشد و این ویژگی را تبلیغ کند. استفاده از عوامل بصری محصولات سازگار با محیط زیست یا محصولات سبز درون عکس تبلیغاتی یکی از این روشها است.
همچنین که در چنین موقعیتی با این مقدار از آلاینده بودن فرآیند تولید لباس، نیاز است که پوشاک کمتری خریداری شوند و البسه قبلی به دفعات بیشتری استفاده شوند. البته که تعیین مقدار تولید لباس شاید در ابتدا در دست مخاطبان و مشتریان نباشد، اما به مرور و با کم شدن تقاضا، شاید روند عرضهی لباس هم تغییر کند.
در همین راستا هم میشود با عکس تبلیغاتی لباس فرهنگ سازی کرد و هم میشود نقاط قوت پوشاک تولید شده را نشان داد. استفادهی چندباره از لباسها، حفظ و مراقبت از البسه و البته کیفیت و دوام بالای لباسها مواردی هستند که به خوبی میتوانند در یک عکس تبلیغاتی لباس ایده پردازانه نشان داده شوند.
نظام تبلیغات مایل است که جوامع را به سمت مصرف گرایی بیشتر سوق بدهد و برای نیاز و تمایل افراد به خرید کالاها حد و ظرفیت تمام شدنی قائل نیست. از همین نقطه است که تبلیغات لباس میتواند نیازهای جدیدی برای افراد بسازد و لباسهای داخل کشو و کمدشان را در نظر آنها ناکافی جلوه دهد. اما از طرفی دیگر طبعاً تولیدکنندهای که نشان میدهد منافع جمعی را به منافع شخصی و مادی خود ترجیح میدهد و در کنار مخاطبان خود است، میتواند اعتماد مخاطبان را چه برای خرید کسب کند و از همین راه سود ببرد.